Årsmöte 2019 och föreläsningar

Den 4  maj är det årsmöte och offentliga föreläsningar (i samarbete med Tandvårdsskadeförbundet).
Tid:10.00-14.30.
Plats: Gästabudet, Hartwickska Huset, S:t Paulsgatan 39A, Stockholm.
Program:

10.00-10.45 Årsmöte SSOM (medlemmar)

11.30-14.30 Offentligt möte med föreläsningar: Aktuell näringsmedicin i forskning och praktik

Vitamin C i sepsisbehandling (Bo Jonsson, med dr, leg läk): Sepsis (blodförgiftning) är en vanlig dödsorsak. 2017 visade läkaren Paul Marik klart förbättrad överlevnad då han kompletterade konventionell behandling med vitamin C intravenöst. Det stimulerade till en rad forskningsstudier globalt.

D-vitamin, är det bara hajpad placebo? Senaste årens forskningsrön (Mats Humble, med dr, leg läk) 15 års entusiasm för D-vitamin har de senaste åren dämpats av en rad rapporter där D-vitamin inte visat bättre effekt än placebo, åtminstone enligt medierubrikerna. Men hur är det egentligen? Bl.a. diskuteras infektionssjukdomar, MS och tarmsjukdomar.

Schizofreni (Karin Munsterhjelm, leg läk) En liten inledning i ortomolekylär behandling av schizofreni ur ett vetenskapligt och kliniskt perspektiv.

Ökat psykiskt välbefinnande och andra hälsoeffekter av litium i lågdos – ett essentiellt näringsämne? (Pehr-Johan Fager, fil kand) Litium har sedan 1950-talet använts i höga doser för behandling av bipolär sjukdom. Alla får dock dagligen i sig lite litium via kosten, men variationen är stor mellan människor. Forskning de senaste 20 åren visar att människor med lite högre naturligt intag av litium mår bättre både psykiskt och fysiskt. I föredraget ges en kortfattad genomgång av kunskapsläget.

Efter föreläsningarna finns tid för frågor och diskussion där svenska läkare och andra med kunskap inom området deltar.

Inträde: 100 kr. Betala helst 1) till bankgiro 362-0234, eller 2) betala vid entrén med jämna kontanter eller Swish.

Vi önskar föranmälan på info@ortomolekylar.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *